RADIOTALASNI LIFTING LICA 

Radiotalasno podmlađivanje je najefikasniji nehirurški tretman za zatezanje lica. Postupak je jednostavan, bezbolan i potpuno bezbedan.


Za održavanje mladalačkog izgleda presudno je prisustvo kolagena i elastina u koži, čije se stvaranje smanjuje tokom godina. Koža počinje da se opušta i stvaraju se prve bore. Radiotalasi svojim toplotnim efektom izazivaju sintezu novog kolagena i elastina, što dovodi do momentalnog zatezanja kože, a efekat liftinga vidi se odmah nakon prvog tretmana, te predstavlja tretman izbora za zatezanje kože lica, vrata, dekoltea i podbratka. Ovim aparatom može se tretirati i očna regija.

Preporučuje se osobama koje žele efekat liftinga, bez hirurške intervencije. Obavlja se preventivno osobama od 25. godine, zbog sprečavanja prevremenog starenja, dok starijim osobama služi za uklanjanje već vidljivih bora i zatezanje opuštene kože.

Ovaj tretman se preporučuje za:

– bore i linije oko očiju
– spuštene kapke
– bore na čelu i licu
– nazolabijalne bore
– bore vrata
– opuštenu kožu dekoltea

Koje su indikacije za RTL?

Primenom RTL-a koža lica i vrata postaje čvršća, fine bore nestaju, dublje se redukuju, nazolabijalne brazde postaju pliće, koža izgleda sveže, hidrirano, tamni kolutovi oko očiju se ublažavaju, zateže se nežna koža gornjih i donjih kapaka, pogled se otvara. Takođe, ovom metodom se postižu i veoma zadovoljavajući rezultati kada je reč o opuštenoj koži čitavog tela, pre svega stomaka, butina, zadnjice i nadlaktica, kao i redukcija celulita i strija.


Koliko je tretmana potrebno?

Najčešće je potrebno uraditi seriju od 4-6 tretmana. Tretmani se rade jedanput u 7 do 10 dana, u zavisnosti od indikacija.

Koje su kontraindikacije?

maligni procesi u organizmu
prisustvo srčanog pejsmejkera
prisustvo metalnih implanta
poremećaj koagulacije
hepatitis infekcije
trudnoća i dojenje