LASERSKO PODMLAĐIVANJE – REJUVENACIJA

Podmlađivanje IPL-om je, na Anti-age kongresu u Monte Karlu, marta 2009. godine, proglašeno za superiorno u odnosu na druge metode podmlađivanja s obzirom na neinvazivnost i odlične rezultate.

Lasersko podmlađivanje kože lica i vrata je intervencija namenjena uklanjanju i ublažavanju tragova koje vreme i način života ostavlja na nama, što kao rezultat ima podmlađen izgled, ujednačen ten i blistavu, zategnutu kožu.
Poravnavanje finih bora je vidljivo, kao i redukcija proširenih pora i difuznog crvenila kože. Ova procedura je pogodna kako za žene tako i za muškarce svih tipova kože sa prvim znacima starenja.

Proces laserskog podmlađivanja

Primena emitovane infracrvene svetlosti Nd:YAG lasera sa određenim parametrima svetlosnog zraka dovodi do fotohemijske reakcije u krvnim sudovima. Tokom ove reakcije svetlosna energija se transformiše u toplotu. Precizno dermalno zagrevanje stimuliše razmenu materija i regenerativni proces, aktivnost fibroblasta odgovornu za produkciju novog kolagena.

Rejuvenacija (podmlađivanje) se radi kombinacijom laserskog pilinga i dodatnog termalnog dejstva na dublje slojeve kože. Laserskim pilingom deluje se na površinski sloj kože i uklanjaju pigmentacije, plići ožiljci, proširene pore, sitne bore, fleke od akni – površinske nepravilnosti na koži. Sem toga, svetlost ima stimulišući efekat na stvaranje novog kolagena, a stara i umorna koža postaje čvršća i svežija, uz ujednačen ten.

Izolovani laserski piling može se raditi i u terapijske svrhe, za uklanjanje površinskih ožiljaka nastalih nakon akni, površnih hiperpigmentacija i keratoza. U slučajevima problematičnog tena i akni laserski puls toplotnom energijom uklanja bakterije u koži, a nakon intervencije znatno manje se nakupljaju nečistoće, jer su pore sužene. Ovim se olakšava nega lica, a istovremeno se smanjuje potreba za čišćenjem.

Rejuvenaciju je moguće raditi na celom licu i vratu, ili na delovima na kojima postoji problem, kao i na dekolteu i rukama.Broj intervencija zavisi od stanja kože i promena koje postoje, kao i od toga šta se želi postići, a uglavnom se radi do šest.


Nije bolna, a tokom intervencije se koristi i sistem hlađenja, koji potpuno uklanja potrebu za lokalnim anestetikom čak i kod najosetljivijih osoba.Posle tretmana može se javiti blago crvenilo koje kratko traje, a rezultat i dužina oporavka kože zavise od broja laserskih prelaza i vrste intervencije.

Što je više prelazaka i dublji piling i dejstvo na kolagen, rezultat tretmana je bolji, ali je i nešto duži oporavak.

Brz oporavak intervenciju čini idealnom za današnji tempo života – neposredno posle pilinga koža postaje zategnuta i ima bolji tonus, a pilingom joj se daje svežina.Nakon tretmana, obavezno je korišćenje krema sa visokim zaštitnim faktorom, uz nastavak nege koju će preporučiti naši dermatolozi, shodno tipu kože i načinu života.Nakon intervencije nastavlja se stvaranje novog kolagena i njegova redistribucija, tako da se maksimalni efekat vidi posle dva do cetiri meseca.

Vidljivi rezultati u roku od 3 nedelje ali je neophodno i više tretmana (obično 5-6) u intervalima od dve do tri nedelje.

Trajanje pojedinačnog tretmana

Jedan tretman lica u proseku traje 30 minuta.